0

KONCEPTI ENGJËLL

Fjala “engjëll” ka kuptime të tilla, si lajmëtar, përfaqësues, forcë, fuqi. Kurse në terminologjinë islame, engjëlli përkufizohet si “një qenie…

0

PROFETI LUT a.s.

Ndërsa dielli i vakur i pasdites rrëshqiste i lodhur drejt perëndimit, në bedenat e hyrjes së qytetit Sodom, u dukën…

0

Sadakaja e fitrit

Sadakaja e fitrit “Fitr” do të thotë “krijim, natyrë, mbyllje e agjërimit”, etj. Sadakaja ose lëmosha e fitrit quhet shkurt…

0

Haxhi & Kurbani

Haxhi, vizita e vendeve të shenjta, bindja dhe përgjigjja ndaj thirrjes së Allahut Mëshirues për të qenë atje, është pjesë…

0

Namazi i Xhumasë

Namazi i Xhumasë 1) Pozita e namazit të xhumasë mes namazeve të tjerë Si namaz, namazi i xhumasë nuk ka…

0

Sadakaja e fitrit

Sadakaja e fitrit “Fitr” do të thotë “krijim, natyrë, mbyllje e agjërimit”, etj. Sadakaja ose lëmosha e fitrit quhet shkurt…

0

Periudha e Medinës

KOHA PËR MËRGIM Mosbesimtarët e Mekës filluan ta mundonin më shumë Profetin tonë të Dashur pas vdekjes së xhaxhait të…

0

Një periudhë e errët

Çdo periudhë kohore gjatë së cilës është lëkundur apo lëkundet besimi monoteist, është koha kur sundon errësira. Nëse besimi te…

0

DASHURI PËR NJERËZOREN

Dashuria është eliksir. Një njeri që jeton me dashuri, është lumturuar prej dashurisë dhe ka mbuluar të tjerët përreth ose…

Komentim i Kuranit
0

Komentimi i Sures Bejine – 98 بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ لَمْ يَكُنِ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ…

Komentim i Kuranit
0

Komentimi i Sures Kadr – 97 بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ ﴿١…

Komentim i Kuranit
0

Komentimi i Sures Tin – 95 بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ وَالتِّينِ وَالزَّيْتُونِ (1 وَطُورِ سِينِينَ…

Komentim i Kuranit
0

Komentimi i Sures Inshirah – 94 بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ  1) أَلَمْ نَشْرَحْ لَكَ صَدْرَكَ 2) وَضَعْنَا…