Neil Armstrong ka thënë se qyteti i Mekës është qendra e planetit Tokë. Ky fakt është shqyrtuar përmes një studimi shkencor. Kur ai për herë të parë ka udhëtuar në hapësirë dhe ka fotografuar planetin Tokë, ai tha: “Planeti Tokë është i varur në një zonë shumë të errët, kush e varë atë?”. Pas kërkimeve të shumta, është vërejtur se rrezatimi përqendrohet në qytetin e Mekës, në origjinën e saktë të Qabesë. Ajo çfarë të çudit më shumë ëshjtë fakti se rrezatimi është i pafund. Kjo është vërtetuar kur ata kanë marrë fotografitë e Marsit dhe kanë vërejtur se rrezatimi vazhdon përtej marsit. Shkencëtarët myslimanë besojnë se ky rrezatim ka lidhje dhe karakteristika në mes të Qabesë në planetin Tokë dhe Shtëpisë së frekuentuar (Bait-ul Mamur) në qiellin e shtatë. Në mes të polit verior dhe atë jugor, atje është një zonë e quajtur “Zona Zero Magnetike“, kjo do të thotë se në qoftë se ne e tërheqim një busull në këtë fushë, atëherë gjilpëra e busullës nuk do të lëvizë fare për shkak të tërheqjes të madhe nga të dy polet. Ndërkohë në qoftë se dikush jeton në Mekë, ai do të jetojë më gjatë dhe është më i shëndetshëm. Kjo ndodh për arsye se nuk është i ndikuar nga forcat e shumta të gravitetit. Prandaj kur ne jemi rreth Qabesë, është sikur ne jemi ri-ngarkuar me një energji misterioze, kjo është një fakt që është vërtetuar shkencërisht. Ndërkaq, një kërkimi tjetër shkencor është bërë për Gurin e Zi në Qabe. Mendohet si ky është guri më I vjetër në botë dhe mund të notoi mbi ujë. Në një muze në Londër, nodhen tri copëza të gurit të zi të Qabesë. Sipas muezeut copëzat e gurëve nuk janë prej sistemit tonë diellor. Muhamedi salAllahu alejhi ve selam, ka thënë : “Guri i zi ka zbritur nga Xheneti, ishte më i bardh se qumështi, mirëpo e bënë të zi mëkatet e njerëzve”.

/gazetastart.com/

Ndajeni me miqtë tuaj...